Boerderijen
Bram van ’t Fruitratje is een land(schaps)bouwer met een focus op extensieve fruitteelt, meer bepaald hoogstamfruitteelt. Hoogstamboomgaarden zijn bijzonder omwille van hun landschappelijke, ecologische en cultureel-historische waarde. De zorg hiervoor is voor ’t Fruitratje even belangrijk als de lokale en biologische productie van (...)
’t Oostgoed is een kleinschalig landbouwbedrijf dat begin 2019 opgericht werd door boer Thijs en Stefanie met als bedoeling op biologische wijze een uitgebreid gamma lekkere groentjes te telen en die lokaal te verkopen. Dit doen we omdat groenten telen en experimenteren met nieuwe soorten onze passie is en die passie nog zoveel leuker is als er (...)
Coöperatieve, biologische geitenboerderij met kaasmakerij en winkel. Wij melken een 300 tal geiten, alle melk wordt op de boerderij verwerkt tot een 20 tal rauwmelkse kazen. De kazen verkopen we in onze winkel, aan marktkramers, restaurants en groothandel. We hebben 25 ha grond in gebruik, hierop telen we de voeders voor de (...)
Bioboerderij met vleesvee, akkerbouw en natuurbeheer
Bes en bloem is een zelfplukboerderij van biologische bessen en bloemen. 0,5 ha gelegen te Lokeren. Mensen kunnen met of zonder abonnement komen plukken. Een deel van onze bloemen gaat ook naar floristen. We willen vooral dat mensen komen beleven, ontdekken, genieten van de rust. We werken vooral lokaal; En willen tonen hoe alles groeit en (...)
Kraakvers.bio was in 2014 gestart door Ioana Simionescu en produceert biologische bloemen, groenten, fruit en eieren. Samen met partner en zonen streeft Ioana om hier een evenwicht te creeeren tussen lokale voedsel productie en natuur bescherming. De grote diversiteit aan gewassen is een troef en vordert bescherming tegen plagen en gewone (...)
Csa groenten en kleinfruit. Ook wat legkippen en wat fruitbomen.
De Groentelaar is een sterke voorvechter van een boerenlandbouw en zeer actief binnen boerennetwerken in de Vlaamse regio. Naast de teelt van groenten (cfr Groentelaar) telen en vermeerderen ze ook oude graansoorten binnen een netwerk van boeren in het Pajottenland. Agro-ecologisch telen is voor hen de logica (...)
Bioboerderij De Kijfelaar is een plek waar (h)eerlijk voedsel geproduceerd wordt. Ze werken er volledig volgens de principes van de bio-landbouw. Dat wil zeggen dat ze geen chemische middelen gebruiken om planten en dieren te forceren, maar dat ze vertrekken vanuit de zorg voor de bodem, planten en dieren. De Kijfelaar heeft zowel dieren (...)
De Kollebloem is een werk- en leefgemeenschap op biologisch-dynamische grondslag. Vanuit haar klantgerichtheid werkt deze gemeenschap aan de ontwikkeling en opbouw van een klantondersteunende en klantgedragen, vrije dorpsboerderij. Werk- en leefgemeenschap Het gemeenschappelijke dat wij met elkaar delen is de zorg voor de aarde. Daarrond (...)
Het Vrije Veld is een kleinschalig biologisch landbouwbedrijf, gelegen in het bosrijke Zutendaal. We zijn in het voorjaar van 2010 gestart met het telen van biologische groenten en kruiden volgens het CSA principe. Ondertussen voorziet Het Vrije Veld zo’n 80 gezinnen wekelijks of twee-wekelijks van verse groenten en kruiden. Wij bieden (...)
Kempengoud is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf, gelegen tussen de velden op de grens tussen Essen en Kalmthout. Omdat we geloven in diversiteit, telen we vandaag de dag niet minder dan 100 verschillende soorten groenten, fruit en kruiden.
We zijn een biogroente- en kleinfruitboerderij en richten ons op directe verkoop via pakketten en een winkel. Zelfpluk van fruit en bepaalde groenten is ook mogelijk. Er is een heel ruime en gezellige bostuin en ook bij slecht weer is er altijd werk genoeg want we hebben een grote serre. Ook daar kan je gezellig installeren om te eten en te (...)
Gemengd kleinschalig landbouwbedrijf: melkgeiten, varkens en vleeskippen (buitenloop). Fijne groenteteelt en agroforestry.
Marc De Boey is veeboer in Sint-Gillis-Waas en uitbater van zijn eigen ijshoeve. In zijn bedrijf staat de zorg voor de gezondheid van mens, plant en dier centraal. Zo experimenteert Marc met roterend begrazen, om meer koolstof in de grond op te slaan. Ook zet hij in op een kruidig grasland, en minder eiwit-input voor zijn dieren. Zo wordt hij (...)
Modest & Kamiel is een bioboerderij in de Vlaamse Ardennen. Op diervriendelijke wijze kweken we buitenloop-varkens en -kippen tussen bedden van veld- en eetbare bloemen. HoeveGlamping met grote moestuin brengen je terug naar de puurheid van het platteland! We verkopen het varkensvlees en de boeketten rechtstreeks aan de (...)
Ourobouros is een biodynamisch boerderij met zorg waar samen met de plant, levensprocessen een plaats krijgen. We telen groenten, (klein-)fruit en unieke gewassen en verkopen deze via wekelijkse groentemanden, de wekelijkse markt, en onze winkel in Dikkele en Gent. Daarnaast begeleiden wij mensen met een burn-out op onze (...)
Help je mee ons permacultuurpark op te starten? Op wandelafstand van Leuven vind je ons project waar we permacultuur in de praktijk brengen.
GRONDIG is een plukboerderij met LEF: Lokaal, Ecologisch en Fair. Er worden groenten, (klein)fruit, eieren en natuurvlees geproduceerd op ecologische wijze voor de korte keten. De boeren hebben een eerlijk inkomen. De boerderij is geen eiland en de boeren zijn geen onbekenden. Er gebeurt kennisuitwisseling in alle richtingen op alle niveaus en (...)
CSA zelfoogstboerderij diverse groenten
Plukhof is een CSA groenten het jaar rond. We telen een 80-tal verschillende groenten volgens het seizoen. Die onze oogstdeelnemers zelf komen oogsten. Daarnaast hebben we een vrije zelfpluk van kleinfruit. Frambozen; Aardbeien; Kersen; Rode bessen; Witte bessen; Zwarte bessen; Roze bessen; Josta bessen; Stekelbessen; Braambessen: Druiven; (...)
Birgit is nog maar net gestart als boerin. Ze volgde dit jaar een opleiding permacultuur design en kocht een monocultuur maisakker. Hierop komt een een bloemen-bessenplukveld, agroforestry, voedselbosje en een klimaatvoorbeeldtuin. De productie is bloemen en fruit en op termijn een samenmoestuin, educatie, workshops, verkoop plantgoed en (...)
Wij zijn het coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona. Consumenten zorgen samen met boeren voor 80% voor hun eigen lokale, gezonde en duurzame voeding. We kennen onze voeding én elkaar. Onze landbouwers zorgen voor het professioneel ecologisch verbouwen van ons voedsel. De consumenten zorgen voor een vaste afname van Pomona producten. Wie graag (...)
Op de heuvelflank van de Vidaigneberg in Westouter ligt de boerderij van Rik Delhaye. Hij heeft een 150-tal dubbeldoelrunderen, waarvan een deel in natuurgebied graast. Rik zet volop in op de combinatie van natuur en landbouw. De vruchtbare en hellende leemgronden zijn erosiegevoelig, en dit pakt hij aan door greppels te graven en door bomen (...)
Seepscherf.groenten is een pas opgestart kleinschalig groentebedrijfje dat een hele ruime waaier aan seizoens- en biogroenten teelt voor de eigen winkel, Boeren en Buren, de Ohne, ...en heel graag zelfoogstabonnees verwelkomt op ’t veld! We telen de groenten op de vrijgekomen percelen na de 2-jarige aardbeien van boerderij De Seepscherf, een (...)
Teelt biologische bloemen met : CSA-bloemen oogstaandeel - verkoop aan floristen - therapeutische pluktuin ziekenhuis Synaps (Ziekenhuis Oost-Limburg) Genk. Ik werk op biodynamische teeltwijze, in doorschakeling naar het Demeter label.
We zijn een voedselbos. Aanplant is voor november. Producten zullen voornamelijk vruchten zijn. Ik, jij, wei staat voor de mens terug tot verbinding te brengen met zichzelf en met elkaar door de natuur. We zetten een samenwerking op met de vzw Wij op de wei (in opstartfase) om mensen die nood hebben om terug tot verbinding te komen een plaats (...)
Op het Vrijselhof in Kontich werken Joe Dieryck en zijn vrouw Christie aan een biologische, afvalvrije boerderij volgens de principes van de permacultuur. Een landbouwmodel dat beter gewapend is voor de toekomst, want in tijden van klimaatverandering en steeds langere periodes van droogte wordt boeren een (...)
Rond de imkerij bouwen we aan een bijzondere pluktuin die zowel leerzaam, inspirerend en experimenteel moet worden rondom permacultuur, biologisch en duurzamer landbouwen. In 2021 zijn er 700 fruitplanten bijgeplaatst en we bouwen aan een grote educatieve bijenkast om bezoekers de beste leerervaring in de toekomst te kunnen (...)
Widar is een zorggemeenschap waar mensen met én zonder beperking samen wonen en werken. In het werkgebied landbouw werken de boeren samen met de bewoners om de melkkoeien en de varkens te verzorgen. Daarnaast zijn er diverse voederteelten (graan, hooi, voederbieten) en verzorgen we ook het landschap (houtkanten, bermen (...)
biologisch land en tuinbouwbedrijf sterk gericht op groene zorg. Wij produceren seizoensgebonden groenten en fruit voor de korte keten. Zeer divers aanbod van traditonele en vergeten groenten en fruit, alsook innovatieve teelten (oa luffa, kikkererwten, ...)
Top