Ontvang de nieuwsbrief
 • ACTIVITEIT

 • Ga mee met het Boer.inn.enblok voor agro-ecologische landbouw op BackToTheClimate

  Actie

  Brussel Noord

  Boerenorganisaties en medestanders stappen op voor een agro-ecologische en klimaatvriendelijke landbouw tijdens Back to the Climate (10/10)

  Agro-ecologie koelt de planeet! Laten we de boer.inn.enbewegingen steunen! Geen klimaattransitie zonder boerenlandbouw!

  Zondag stappen we mee op met het blok van verschillende Vlaamse en Waalse boerenorganisaties (Boerenforum, MAP, FUGEA, MIG, ...) om steun te vragen voor agro-ecologische en klimaatvriendelijke landbouw!

  Agro-industrie vernietigt ons klimaat, agro-ecologie kan helpen het te koelen!

  De agro-industrie en het beleid dat haar ondersteunt, vernietigen onze planeet en de boerenlandbouw. De productie van kunstmest is ontzettend fossiele energie-intensief, pesticiden doden het bodemleven die koolstof kunnen opslaan in de bodem. In België verdwijnen elke week 43 boerderijen, en dit al bijna 40 jaar lang! Dit kan zo niet doorgaan.
  Boeren die inzetten op biodiversiteit en een klimaatvriendelijke productie verdienen ondersteuning.

  We nodigen alle boerinnen, boeren, eters, tuiniers, burgers en activisten uit om ons te vervoegen op Back to the Climate, de klimaatmars zondag 10 oktober in Brussel. De boodschap is duidelijk: we eisen een landbouw- en voedselsysteem dat de aarde en het klimaat respecteert en dat diegenen die ons voedsel produceren eerlijk betaalt.

  Samen met het blok @People Power verzetten we ons tegen de vervuilende en schadelijke projecten die ons opgelegd worden en die leiden tot een verdere inname en betonnering van landbouwgrond! Laten we een beweging van verzet opbouwen, een netwerk van lokale protestbewegingen dat de heersende machtsverhoudingen kan aantasten om het land en de mensen te bevrijden van de industriële en commerciële verwoesting.

  Zonder grond en boer.inn.en is er geen eten.

  Onze voedselsoevereiniteit begint met toegang tot grond en een leefbaar klimaat!

  Praktisch:
  => Afspraak om 12h45 aan het kruispunt van de Boulevard Albert II en de Koolbranderstraat (rue des Charbonniers), vlakbij Brussel Noord.

  Zoek naar de vlaggen met Grond voor Voedsel, Boerenforum, Landbouwbrigades, MAP, FUGEA, MIG, ...

  Met de steun van : Brigades d”Actions Paysannes (BAP), Solidagro, Wervel, FIAN Belgium, Landbouwbrigades, Bioforum, Voedselteams, Voedsel Anders, ...

  #agroecologie #BackToTheClimate

  Heb je een vraag of opmerking? Laat die gerust hier achter. Opgelet: dit is géén inschrijving.

  Wie ben je?
  Je bericht

  Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

  Commentaren opvolgen: RSS 2.0 | Atom

Top