Ontvang de nieuwsbrief
 • ACTIVITEIT

 • Meewerkdag Deluxe

  Netwerkactiviteit

  Eksaardsedam 40, 9180 Moerbeke

  Kom naar de Meewerkdag Deluxe van de Landbouwbrigades. Laat je inspireren door fabuleuze verhalen, het leven in de bodem en gezellige gesprekken tijdens het werken op het veld.
  We sluiten af met een heerlijke maaltijd op het veld en wie wil kan zijn tent meenemen.

  Op het programma:

  10u: aankomst met koffie en thee
  10U30: Ludi Soli, spel over de bodem
  13u: lunch
  14u: meewerkmoment op het veld
  16u: instructiemoment Ludi Soli of wandeling in de buurt (wat je wil)
  18u: BBQ
  19u30: verhalenverteller Don Fabulist

  Over ’t Uilenbos

  ’t Uilenbos is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf in Moerbeke-Waas, opgericht in 2005.
  Het bedrijfje bewerkt momenteel een 6tal hectare land, en wordt gerund door Mich en Bé met bijzonder veel hulp van seizoensmedewerkers, stagiairs, hulpboeren, zelfstandige medewerkers, en last but not least groente- en fruitabonnees, voedselteams en thuisverkoopklanten zonder wie het Uilenbos niet stilletjes zou groeien ... Mich en Bé verkopen hun groenten en fruit in de vorm van groentemanden en in de thuisverkoop.

  Over Don Fabulist

  Ridder der Vagebonden van Het Kapersnest, Don Fabulist, is een eigengereide en doorwinterde verteller die de oude tradities koestert. Doorleefd en met een grillige lichaamstaal vertelt hij oersagen, legenden, mythen, sprookjes en sproken, maar ook eigen poëtische vertelsels. In een alchimie van woorden wekt hij de wonderlijke verhalen van verdoemde schrijvers tot leven. Met gebronsde stem zingt hij vergeten balladen die hij dikwijls in de geheime zwerverstaal, het Bargoens, ten berde brengt.
  Voor Don blijft het vertellen en het verhalend zingen een rauwe queeste naar de ongekunstelde stem van de ziel. Het woord is voor hem het vehikel naar het verborgene. Vertellingen hebben zekerheden te vergruizelen, opdat de toehoorder op zichzelf teruggeworpen zou worden.

  Over Ludi Soli

  Tijdens deze activiteit speel je een spel over bodembiota en het functioneren van de bodem: Ludi Soli. Ludi Soli is een serious game om de verschillende oorzaak-gevolg relaties in het bodemsysteem te begrijpen en hoe collectieve keuzes deze kunnen beïnvloeden. Het is bedoeld om het complexe leven, de chemie en de fysica van de bodem te illustreren. Het is een geweldig educatief instrument voor mensen van alle leeftijden

  Voor wie

  Ben je gewoon benieuwd hoe agro-ecologische landbouw er uit ziet?
  Wil je de boerenlandbouw een hart onder de riem steken en ben je op zoek naar mensen om uit te wisselen over problemen en oplossingen in het voedselsysteem?
  Dan ben je zeker welkom!

  Hoe geraak je er

  We plannen samen te fietsen vanaf Lokeren station, eens ingeschreven krijg je meer info hierover.

  Over de Landbouwbrigades

  De Landbouwbrigades vormen een open netwerk om verbinding te creëren tussen geëngageerde burgers en boer.inn.en. Brigadisten organiseren zich via meewerkdagen en acties. Zo leren ze uit de praktijk over boerenlandbouw en ijveren ze mee met de boer.inn.en om ons voedselsysteem te transformeren.

  Inschrijven

  Er is huidig geen evenement open voor inschrijving.

  Heb je een vraag of opmerking? Laat die gerust hier achter. Opgelet: dit is géén inschrijving.

  Wie ben je?
  Je bericht

  Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

  Commentaren opvolgen: RSS 2.0 | Atom

Top