Ontvang de nieuwsbrief
 • ACTIVITEIT

 • Actie tegen FFA, lobbyevenement van de pesticidenindustrie

  Actie

  Onderaan de Kunstberg, Brussel

  ACTIE NU BEZIG: activisten blokkeren momenteel het Forum voor de Toekomst van de Landbouw (Forum for the Future of Agriculture, FFA) om een enorme lobby- en greenwashing-operatie van de agro-industrie aan te klagen

  Wij hebben besloten de activisten te steunen en roepen op tot een solidariteitsbijeenkomst deze middag (28/3) om 12u45 aan de voet van de Kunstberg, Brussel, voor de Kubus (The Square)!

  Waarom? Het FFA promoot valse oplossingen en probeert de Europese politieke agenda te beïnvloeden om de winsten van de agro-industrie in stand te houden. Aan het roer van het FFA bevindt zich onder meer Syngenta, een multinational in pesticiden die de Europese strategie voor minder pesticiden onderuit wil halen. Elke dag produceert en exporteert Syngenta in Europa verboden pesticiden naar landen in het Zuiden, waardoor boeren en het milieu worden vergiftigd! Is dit de toekomst van de landbouw? Voor ons is het duidelijk NEEN!

  Trek uw jas aan en kom om 12.45 uur naar de voet van de Kunstberg, Brussel!

  More info : https://no-ffa.com/
  #NoFFA #NoFutureForAgrobusiness #NoFutureForAgrotoxics

  Meer informatie

  • Het FFA promoot valse oplossingen (pesticiden, nieuwe GGO’s, digitalisering en financialisering van de landbouw, koolstofhandel, enz.) en probeert de politieke agenda te beïnvloeden om de winsten van de grote agro-industrie te behouden. Zo beweren de industriëlen dat ze openstaan voor milieukwesties, terwijl ze de landbouw en de natuur juist vernietigen. Deze toekomst willen wij niet!
  • Echte oplossingen bestaan en gaan in tegen de belangen van de multinationals achter het FFA. De oplossingen vinden we bij de boeren en boerinnen, in agro-ecologie en voedselsoevereiniteit, inclusief gegarandeerde toegang tot land voor degenen die het bewerken! Laten we de toekomst van de landbouw opbouwen met de boeren, niet met de lobbygroepen van de agro-industrie!

  Heb je een vraag of opmerking? Laat die gerust hier achter. Opgelet: dit is géén inschrijving.

  Wie ben je?
  Je bericht

  Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

  Commentaren opvolgen: RSS 2.0 | Atom

Top