Ontvang de nieuwsbrief
 • ACTIVITEIT

 • Landbouwbrigades?!

  Meewerkdag

  Avansa Waas-en-Dender vzw

  Een dramatisch dalend aantal landbouwbedrijven. Verdwijnende biodiversiteit. Aanhoudende droogte afgewisseld met zware neerslag.

  Benieuwd wat jij vandaag voor onze boeren kan betekenen? Trek mee het veld in op 8 maart van 19:30 tot 21:00 met de Landbouwbrigades.

  Tijdens deze infosessie kom je meer te weten over de ‘Landbouwbrigades’. Een project waar je kennis maakt met een boer uit onze regio en hem/haar een half dagje meehelpt op het veld.

  Van Tine, een actieve bio boerin krijg je deze avond een actuele schets over dagelijkse uitdagingen, hinderpalen én hoopvolle signalen in het Vlaamse bio-landbouw-landschap.

  Als je wenst kan je op dat moment inschrijven om deel uit te maken van een landbouwbrigade op één van de 5 boerderijen in onze regio. Later aansluiten zonder deze infosessie kan ook.

  Ervaar zelf hoe ons voedsel de dag van vandaag wordt gekweekt. Ontmoet onze buren boeren en ga met hen in gesprek. Wat is agro-ecologie eigenlijk? Hoe vertaalt zich dat in de praktijk in onze eigen regio? Hoe bouwen we samen met de boeren aan een duurzaam, lokale en sociale-rechtvaardig voedselsysteem?

  Schrijf je hier in.

  Activiteit in samenwerking met Avansa Waas-en-Dender

  Heb je een vraag of opmerking? Laat die gerust hier achter. Opgelet: dit is géén inschrijving.

  Wie ben je?
  Je bericht

  Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

  Commentaren opvolgen: RSS 2.0 | Atom

Top