Ga aan de slag op een toekomstgerichte boerderij! Den Tuin van Ketels zet weerbaarheid voorop in een steeds veranderende wereld. Hoe verzeker je lokale, gezonde voeding wanneer de toekomst onvoorspelbaar is? Kom af en ontdek het met ons!
Bij Den Tuin van Ketels oogst je van mei tot november lokale, eerlijke en gezonde voeding. Via hun regeneratieve methodes herstellen boerin Selly, boer Wietse en boer Arne de bodem en het ecosysteem en produceren ze voedzame groenten, op natuurlijke wijze, zonder pesticiden of synthetische meststoffen. Den Tuin is ook een toevluchtsoord voor biodiversiteit waardoor je kan komen oogsten in ideale omstandigheden. Door het ondergrondse ecosysteem te stimuleren zijn ze tenslotte gewapend tegen een onvoorspelbare toekomst en voorbereid op een veranderende wereld.
Hoe ziet de dag eruit?
Bij aankomst om 10u ontvangen wij je en krijg je een woordje uitleg van de boer of boerin. We verdiepen ons in het thema agro-ecologie en krijgen daarna een rondleiding op de boerderij en gaan aan de slag: we brengen een laag voedzame compost aan op de bedden in voorbereiding van het nieuwe seizoen. ’s Middags lunchen we samen. Daarna helpen we nog even en om 16u zit het er op.
Schrijf je hier in!
Dit is een activiteit in samenwerking met Avansa Waas-en-Dender.
Tijdens de meewerkdag nemen we misschien beeldmateriaal op om in te zetten bij promotie op sociale media. Liever niet? Laat het weten aan de fotograaf of verantwoordelijke.