Landbouwbrigades

Homepagina > Nieuws > Proef de natuur van het boeren

Proef de natuur van het boeren

woensdag 4 mei 2022

Boeren, dat is werken met de grond, de lucht en de seizoenen,
Boeren, dat is zorgen voor een gezonde voeding,
Boeren, dat is denken hoe het beter kan.

Benieuwd hoe de landbouw kan samenwerken met de natuur?
Heb je goesting om eens met de handen in de aarde te wroeten? of een boom te planten?
Wil je op het veld in dialoog gaan met een boer.in?

Doe mee met de landbouwbrigades!
Komende maanden organiseren we verschillende meewerkdagen in het thema van landbouw en natuur. Meewerken en ondertussen veel bijleren en de smaak te pakken krijgen om je verder in te zetten voor boerenlandbouw. Smaakt naar meer!

Ben jij als klimaatactivist, natuurliefhebber of foodie nieuwsgierig wat boeren doen voor het milieu? Schrijf je dan zeker in via contact@landbouwbrigades.be


programma

Op 4 juni planten we in de CSA groentegem preiplantjes en krijgen we uitleg over hun samenwerking tussen landbouw en natuur, hoe een veebedrijf in de beurt hen helpt om gezonde groenten te kweken.

Op 27 augustus gaan we bloemzaden oogsten bij Fleur Couleur. We komen te weten waarom het belangrijk is om als boer zelf zaden te vermeerderen

Op 24 september gaan we naar de Kleibeek in Sint-Gillis-Waas. We bekijken vanuit een helikopterrzicht samen hoe we het voedselsysteem kunnen veranderen door Tractie.

op 5 november gaan we bomen planten bij Pomona en komen we meer te weten over agroforestry door Louis de Jaeger van Food Forest Institute (tbc)

Smaakt naar meer? Dan nodigen we je ook uit op de landbouwtransitiewandeling in de Vlaamse Ardennen op zaterdag 11 juni.

Kan je niet elke dag meekomen, dat is geen probleem.

Een bericht, een commentaar?

Wie ben je?
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.