Landbouwbrigades

Homepagina > Nieuws > Veldbrigadist gezocht

Veldbrigadist gezocht

vrijdag 18 februari 2022

Heb je zin om de meewerkdagen in goeie banen te leiden?
Meld je dan aan als Veldbrigadist!

Taakomschrijving
Als coördinator trek je mee de lokale groep brigadiers. Je bouwt aan de groep, zet acties en activiteiten op en bent brugfiguur tussen de brigadiers, de boer.in.en en de ondersteunende organisaties.
Meewerkdagen en Trajecten
Tussen maart en november trekken we het veld in! Jij faciliteert de meewerkdagen in jouw regio en/of zet mee je schouders onder één van de trajecten. Tijdens de trajecten gaan we, naast het werk bij de boer, inhoudelijk nog dieper in op bepaalde thema’s.
Vooraf neem je contact op met de boer.in voor de organisatie en informeert de deelnemers. (plaats, tijdschema, voedsel, materiaal, organisatie van een carpool... ).
Tijdens de meewerkdag assisteer je de boer.in in het verdelen van de taken. Je faciliteert een rondleiding op de boerderij en staat in voor een educatief stellingenspel en groepsgesprek. Je bewaakt de groepssfeer en zorgt ervoor dat ieder zijn plekje vindt. Een paar foto’s van de dag verzamelen is altijd leuk!
Achteraf check je nog even bij iedereen of alles goed verlopen is en koppel je terug naar de ondersteunende organisatie.
What’s in it for you?

• Een opleiding tot brigadiers coördinator. Dit is een dag die zal doorgaan in maart.
• Nieuwe kennis en skills inzake agro-ecologie
• Sociaal contact met en bende geëngageerde gelijkgezinden
• De kans bij te dragen aan de transformatie van onze voedselsystemen zodat we de wereld mooier kunnen achterlaten dan aangetroffen.
Het laatste weekend van augustus gaan we met alle coördinatoren op weekend kennis te maken, ervaringen te delen en de strategie verder uit te stippelen.

Heb je nog vragen? Wil je meedoen? Neem contact op met contact@landbouwbrigades.be

Een bericht, een commentaar?

Wie ben je?
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.